MBT en Trauma

Training
Deze training combineert theorie en praktijk om inzicht te geven in hoe de impact van traumata vanuit een mentaliserend perspectief begrepen kan worden. Er zal aandacht zijn voor verschillende soorten traumata en met name het verband tussen het gehechtheidstrauma en de ontwikkeling van diverse vormen van psychopathologie, waaronder persoonlijkheidsstoornissen en complexe PTSS.. Duidelijk wordt hoe een mentaliserende visie op trauma en traumagerelateerde symptomen binnen de behandeling geïntegreerd kan worden.

Alle onze trainingen worden gegeven door erkende trainers. Dawn Bales staat aan het hoofd van het expertisecentrum MBT Nederland. Zij is getraind door Anthony Bateman en Peter Fonagy, de ontwikkelaars van dit programma. Dawn Bales is als enige in Nederland door hen erkend als MBT supervisor en trainer en is tevens bevoegd om nieuwe trainers en supervisoren aan te wijzen.

Methode
De training bestaat uit theorie en praktijk. Door middel van rollenspellen zullen MBT-interventies geoefend worden. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er meerdere trainers aanwezig zijn, zodat in kleine groepen kan worden geoefend. De training biedt voldoende ruimte en veiligheid om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen.

Doel
Na het volgen van deze training:

-Bent u op de hoogte van de impact van traumata op de ontwikkeling van psychopathologie
-Kunt u trauma-gerelateerde symptomen begrijpen vanuit een mentaliserend kader
-Herkent u de gevolgen van re-enactment van het trauma op het mentaliserend
 vermogen

-Kunt u interventies toepassen die het mentaliserend vermogen bevorderen
-Bent u in staat de behandeling van trauma te integreren in een MBT-behandeling voor
 patiënten met een BPS

Bekijk ook de video

Laatste nieuws

Trainingskalender 2020

De trainingskalender voor 2020 is compleet. U kunt zich inschrijven voor onze trainingen!

 

Download hier onze trainingskalender.