Lidewij Gerits

LinkedIn: Lidewij Gerits


Mijn naam is Lidewij Gerits. Ik ben opgeleid als kinder- en jeugdpsychotherapeut en systeemtherapeut. Op dit moment ben ik werkzaam in een eigen praktijk waar ik vooral veel jong-volwassen en gezinnen/partners zie.

Sinds 2015 werk ik daarnaast bij MBT Nederland als hoofdtrainer en supervisor. Daarnaast ben ik voorzitter van het Register MBT

Ik vind het ontzettend leuk om mijn werk als behandelaar te combineren met het geven van trainingen en supervisie. Het is leuk om andere mensen te inspireren en enthousiast te maken voor de MBT. Een methodiek die mij veel gebracht heeft in het werk. In mijn ogen is de relatie altijd de basis van ons werk.
MBT geeft mij veel houvast in hoe ik daar vorm aan kan geven zowel in het opbouwen van een relatie als het werken aan de complexe relatiepatronen waar onze cliĆ«nten in vast kunnen lopen. Daarnaast leer ik zelf ook altijd veel van het geven van onderwijs en helpt het mij scherp te blijven en nieuwe ontwikkelingen te blijven volgen.  

Ik ben ook werkzaam als supervisor en leertherapeut bij de VKJP. Supervisor, leertherapeut en leersupervisor bij de NVP. Verder werk ik als MBT-supervisor en MBT-supervisor systeemtherapie. En als systeemtherapeut bij de NVRG.