Kwalificatieniveaus en register MBT

MBT registraties en het Register MBT

De competentieprofielen en kwalificatie-eisen van een MBT therapeut zijn vastgesteld door het Anna Freud Centre in London. In samenwerking met het Anna Freud Centre wordt een Nederlands register van MBT behandelaren gehouden. Dit register is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Registratie MBT (SRMBT).

Het Register MBT kent verschillende registraties en registratie-niveau’s.

Basisniveau: MBT Basistherapeut
Voor alle disciplines toegankelijk. De MBT Basistherapeut heeft zowel de theoretische kennis als de basisvaardigheden om een op mentaliseren gerichte behandeling uit te voeren.

Specialistisch niveau: MBT Therapeut, MBT Sociotherapeut, MBT Vaktherapeut en MBT Systeemtherapeut
Afhankelijk van uw achtergrond kunt u na uw registratie als MBT Basistherapeut doorgroeien tot een MBT behandelaar op specialistisch niveau. U beschikt dan over de specialistische kennis en competenties passend bij de rol en taak van uw discipline.

Supervisorschap: MBT Supervisor, MBT Supervisor Sociotherapie, MBT Supervisor Vaktherapie, MBT Supervisor Systeemtherapie
Ervaren MBT behandelaren met een registratie op specialistisch niveau kunnen supervisor worden waarna ze supervisie mogen geven aan MBT Basistherapeuten in opleiding en, binnen hun eigen discipline, ook aan MBT behandelaren die bezig zijn met een opleidingstraject op specialistisch niveau.

Voor meer informatie over de verschillende competentieprofielen, kwalificatie-eisen en uitleg over opleidingsroutes naar een MBT registratie kunt u terecht op de website van Stichting Registratie MBT.