Janine Driessen

LinkedIn: Janine Driessen  

Ik ben Janine Driessen, klinisch psycholoog-psychotherapeut kind & jeugd. Vanaf het moment dat ik MBT als methodiek leerde kennen, was ik gegrepen door deze methodiek. Ik geniet van de manier waarop je binnen MBT echt contact maakt. Hoe je de ander helpt zichzelf en hun gedrag steeds beter te begrijpen vanuit wat er bij ze van binnen gebeurt, maar ook door ze te richten op wat er tussen hen en anderen gebeurt, en dus ook tussen hen en jou als therapeut. Op die manier leer je ook als therapeut telkens weer nieuwe dingen over jezelf.  

Ik werk sinds 2016 bij de Viersprong in Amsterdam binnen de MBT teams voor adolescenten en jongvolwassenen. Daarnaast werk ik mee aan het implementeren van een traumabehandeling binnen MBT. In 2024 gaan we op onze locatie ook starten met MBT Parents, een ouder-kindinteractie therapie voor ouders en jonge kinderen. Ik zie hele mooie veranderingen bij de mensen met wie we werken.  

Ik ben bij MBT Nederland als trainer gestart vanuit de behoefte om mijn kennis en enthousiasme over de MBT-methodiek met anderen te delen. Een deel van mijn motivatie zit er ook in dat ik hoop op die manier het aantal jongeren en volwassenen te vergroten dat middels MBT geholpen kan worden. In het geven van trainingen vind ik het enerzijds belangrijk nieuwe kennis en vaardigheden aan te bieden, maar ook aan te sluiten bij de ervaring en kwaliteiten die cursisten al hebben.  

Ik ben supervisor bij de VKJP en erkende supervisor MBT.