Noortje Roosen

LinkedIn: Noortje Roosen


Mijn naam is Noortje Roosen.  Naast mijn werkzaamheden als MBT sociotherapeut bij de Viersprong in Bergen op Zoom, ben ik aan MBT Nederland verbonden als MBT Supervisor sociotherapie en trainer voor de specialistische training MBT en Sociotherapie.  

Ik ben enthousiast geworden voor MBT doordat ik als sociotherapeut de passie had om de cliënten mee te behandelen in plaats van cliënten te begeleiden (zo voelde het op andere plekken voor mij soms). Het verdiepende werk wat we als MBT-sociotherapeuten toevoegen aan de MBT-behandeling vind ik enorm waardevol.
Doordat wij zo mooi een brug kunnen slaan tussen de psychotherapie en het dagelijks leven van de cliënt zorgen wij ervoor dat de cliënt alles wat die leert in de behandeling ook kan verbreden naar buiten. Daarin vind ik de mentaliseren bevorderende insteek om cliënten zelf meer gevoel van agency te geven in hun leven heel mooi en krachtig. Ik voel me altijd heel blij en trots als mijn cliënten meer vertrouwen in zichzelf ervaren om hun crisissen te voorkomen of sociaal maatschappelijke zaken weer op te kunnen pakken. Hun groei in zelfvertrouwen vind ik het mooiste aan mijn werk. 

Als trainer voel ik diezelfde passie om andere sociotherapeuten te helpen zich verder te ontwikkelen binnen het specialisme van de sociotherapie, want sociotherapie is zeer specialistisch werk en zeker binnen de MBT. Ik versterk sociotherapeuten graag in hun kracht.  

Aanvullend op de specialistische training kan je bij mij terecht voor supervisie in opleiding tot MBT Basistherapeut of MBT Sociotherapeut.  

Naast specifieke MBT-werkzaamheden, houd ik me ook graag bezig met het thema suïcide preventie en ben ik geïnteresseerd in team coaching op een mentaliserende manier.