Mirjam van den Anker

Mijn naam is Mirjam van den Anker, GZ Psycholoog / Psychotherapeut kind & jeugd.  

Als rode draad in mijn carrière loopt het werken met volwassenen en jongeren met een eetstoornis en/of persoonlijkheidsproblematiek. Na binnen verschillende instellingen en settingen gewerkt te hebben, werd ik gegrepen door de MBT methodiek en ben ik me daar verder in gaan verdiepen. De MBT past mij als methodiek omdat het naadloos aansluit bij hetgeen mij het meest plezier geeft in het werken, namelijk het voelen van verbinding. Binnen de MBT staat die verbinding, de relatie centraal zowel in het werken met cliënten als in het nauw samenwerken met collega’s binnen een team. Die verbinding ervaren met elkaar, cliënten zien groeien doordat ze zich gezien en begrepen voelen, dat is waar ik energie van krijg in mijn werk.  

Momenteel werk ik bij YOUZ Den Haag op de MBT afdeling met jongeren tot 23 jaar binnen de MBT Adolescenten en MBT Early programma’s.   

Naast mijn werk als behandelaar ben ik trainer bij MBT Nederland, MBT Supervisor en Supervisor voor de VKJP en NVP.

Het trainen is een manier om mijn enthousiasme voor de MBT te kunnen delen met anderen. Ook binnen het trainen en het geven van supervisie ben ik zoek naar verbinding met cursisten en supervisanten om op die manier iemand te helpen zich verder te ontwikkelen.