MBT Basistraining

Trainingsprogramma
Het trainingsprogramma voor Mentalization-Based Treatment (MBT) heeft tot doel de geestelijke gezondheid en andere professionals uit te rusten met de nodige vaardigheden en kwalificaties om MBT te implementeren bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het trainingsprogramma bestaat uit de MBT basistraining en specialistische vervolgtrainingen. Voordat u deel kan nemen aan de specialistische vervolgtrainingen dient u de basistraining gevolgd te hebben.

In deze MBT basistraining krijgt u inzicht in de belangrijkste theoretische aspecten van Mentalization-Based Treatment. U leert de essentiële kenmerken van MBT behandelprogramma’s kennen en u ontwikkelt en traint de specifieke vaardigheden die nodig zijn om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis met MBT te behandelen in een dagklinische of ambulante setting.

Online leren met contactonderwijs
De MBT basistraining betreft een Blended Learning, het is een combinatie van online leren en contactonderwijs. Als deelnemer kunt u zich de theorie eigen maken op een online platform. Alle theorie is door onze trainers in video’s verwerkt die u in uw eigen tempo kan bekijken. De training bestaat uit meerdere modules en iedere module wordt afgesloten met een aantal vragen om uw kennis te toetsen. Tijdens trainingsdagen zullen we de opgedane theorie gaan oefenen in rollenspellen. Onze trainers zullen u hierin natuurlijk goed begeleiden.

Let op; zodra u bent ingeschreven ontvangt u een inlogcode die toegang geeft tot het platform. Wij adviseren u om direct te starten met de online modules zodat u voldoende tijd heeft om u de theorie eigen maken.

MBT Basistraining  

Deze training betreft de volledige MBT Theorie en Praktijk training (voorheen opgesplitst in deel I en deel II maar nu als geheel). Tijdens deze training leert u de essentiële kenmerken van MBT behandelprogramma’s kennen en u ontwikkelt en traint de specifieke vaardigheden die nodig zijn om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis met MBT te behandelen. Deze training heeft naast de online theorie 3 trainingsdagen waar u gaat oefenen met andere deelnemers:

Trainingstijden training op locatie:

Dag 1: 09:30u – 17:00u (inloop vanaf 09.15u)

Dag 2: 09:30u – 17:00u (inloop vanaf 09.15u)

Dag 3: 09:30u – 15:00u (inloop vanaf 09.15u)

Let op: bij een online training is de aanvangstijd vervroegd naar 09.00u ivm verlenging van de pauzes, de onderwijstijd blijft gelijk. 

Wilt u deze MBT basistraining volgen,  klik dan hier voor meer informatie en om in te schrijven.

MBT Theorie en Praktijk deel II

De oude trainingen Theorie & Praktijk deel I en deel II zijn samengevoegd in de nieuwe (blended) basistraining MBT en worden niet meer als losse trainingen aangeboden. Heeft u in het verleden de training Theorie & Praktijk deel I gevolgd en wilt u in het kader van uw MBT-opleiding alsnog deel II volgen neem dan contact op over de mogelijkheden via info@mbtnederland.nl

Introductie in de theoretische achtergrond van MBT

Bent u nieuwsgierig naar wat mentaliseren en MBT inhoudt maar kunt u of wilt u niet de volledige basistraining doen dan is er speciaal voor u deze introductiemodule ontwikkeld. Tijdens deze module leert u wat mentaliseren is en krijgt u een introductie in de theoretische achtergrond van MBT. U vindt via deze link meer informatie en kunt u zich inschrijven.

Theoretisch kader MBT methodiek

Bent u al langer werkzaam in de MBT methodiek en wilt u uw bestaande kennis opfrissen en gelijktijdig nieuwe kennis opdoen over alle nieuwe inzichten en ontwikkelingen? Het is nu mogelijk om alleen het vernieuwde theoretische kader van de MBT theorie en praktijk te volgen! Alle online modules van de vernieuwde basistraining zijn in eigen tijd en in eigen tempo te volgen via het online platform. Er zijn geen praktijkdagen verbonden aan deze training.

Het bekijken van de online theorie zal circa 20 uur in beslag nemen en kwalificeert voor supervisoren ook als onderhoudsdag voor het MBT register.

U vindt via deze link meer informatie en kunt u zich inschrijven.